Bilfaget er et spennende yrke – Ikke la noe stoppe deg

Det er lite som stopper Elise Freim Myrberg fra å forfølge drømmene hennes. I tillegg til jobben som biloppretter tar hun etterutdanning på fagskolen, på fritiden har hun tidligere kjørt Rallycross. 

– Det er viktig å tenke muligheter og ikke låse seg. Tenk heller på hva du kommer til å trives med i stedet for hvor mye penger du nødvendigvis kommer til å tjene. 

Følg drømmene dine 

I Oppveksten har Elise, som tenåringer flest, drevet med en rekke forskjellige fritidsaktiviteter. Hun var lenge aktiv innen håndball i tillegg til at hun drev med hest.  

Elise på bilcrossløp. A-finale i kvinneklassen på Hønefoss.

Jeg ønsket et yrke der det skjedde mye, med litt fart og spenning. Det var nok dette, i tillegg til at stefaren min og er biloppretter, som gjorde at jeg også valgte en vei innen bilfaget, forteller Elise. 

Ble biloppretter 

I det daglige finner vi Elise i skadesenteret til Albjerk bil i Drammen. Her får hun bryne seg på en rekke forskjellige utfordringer. 

–Det er utrolig mange forskjellige og varierte arbeidsoppgaver i løpet av en arbeidsdag. Det jeg driver aller mest med er selvfølgelig å rette opp skadede biler, men jeg gjør også andre oppgaver når det er behov for det. Enkelte ganger bytter jeg også frontruter på biler som har fått steinsprut, sier Elise. 

 

Elise sitt aller første rallycrossløp i England. Her på rallycrossbanen Croft. 
Foto: Sarah Hall 

–Det varierer veldig hvor mye skadet bilene vi får inn er, noen har kun en liten bulk, mens andre ser helt vraka ut. Det er veldig gøy å levere tilbake en bil som nesten ser helt ny ut, selv om mange kanskje ikke trodde at det var mulig i det hele tatt.   

Ekstra gøy er det når vi får inn noen spreke og kule biler å jobbe på, forteller Elise.   

Bilfaget gir mange muligheter 

At bilfaget er et fleksibelt yrke som gir deg mange muligheter i fremtiden er det lite tvil om. Elise har allerede funnet ut av hva hun ønsker å gjøre på sikt. 

 En fagprøve innen bilfaget har gitt meg mange muligheter til å gå videre i fremtiden. Som mange andre var jeg utrolig nervøs da jeg skulle gå opp til fagprøven, men det gikk veldig greit siden jeg har fått veldig god opplæring underveis. 

 

–På kveldstid tar jeg nå etterutdanning på fagskolen. Det er en Bachelorgrad innen bilteknikk. På sikt har jeg også lyst til å ta pedagogikk, noe som gjør at jeg kan bli lærer og undervise andre innen bilfaget, avslutter Elise entusiastisk. 

© Kopirett 2024 - Bilbransjens Opplæringskontor i Buskerud | Personvern | Utviklet av Akari